DA LI STE SPREMNI ZA LETNJI AKADEMSKI SEMINAR?

Lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd nakon 16 uspešno organizovanih međunarodnih seminara, ove godine, u skladu sa okolnostima, organizuje prvi Letnji akademski seminar namenjen studentima iz Srbije.

Ukoliko si student tehničko-tehnološkog, prirodno-matematičkog ili stomatološkog fakulteta sa teritorije Srbije možeš imati priliku da u periodu od 10. do 19. jula u Beogradu stekneš osnovna znanja iz oblasti protetike, elektronike, nanotehnologije, veštačke inteligencije, mehanike, biomedicinskog inženjerstva i drugih povezanih naučnih disciplina grupisanih u temu “Budućnost protetike – korak bliže bioničkom čoveku”, što je ujedno i naziv našeg seminara.

Ukoliko si se ikada zapitao kako inženjeri iz različitih oblasti sarađuju u procesu stvaranja jednog visoko-tehnološkog rešenja poput bioničke ruke, koja ljudima sa invaliditetom znatno olakšava svakodnevni život, ili kako je moguće da čovek svojim mislima kontroliše jedno ovakvo pomagalo izrađeno od neorganske materije – na pravom si mestu. Odgovore na ova i slična pitanja daće najbolji profesori Univerziteta u Beogradu kao i eminentni stručnjaci iz navedenih oblasti.

image

Predavanja, radionice i panel diskusija održaće se u trajanju od 27 akademskih sati tokom 5 radnih dana. Poslednjeg radnog dana učesnici će polagati završni ispit u formi studije slučaja, a po završetku seminara dobiće sertifikate o pohađanju istog.

Pored toga, dodatna dva akademska sata rezervisana su za soft skills treninge koje će održati predstavnici kompanija pokrovitelja, a tu je i panel diskusija koji će održati predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom kako bi učesnici iz prve ruke mogli da saznaju šta je ono što inženjeri treba da kreiraju, odnosno kako se prema potrebama osoba sa invaliditetom izrađuju ovakva visoko-tehnološka rešenja.

Cilj ovog seminara jeste da studentima zainteresovanim za humanu stranu inženjerstva pružimo priliku za neformalnim obrazovanjem, kao i da im približimo koncept međunarodnih akademskih seminara, kako bismo ih motivisali da se u narednim godinama prijave za jedan od ovakvih seminara koji se održavaju širom Evrope.

Kako bi slika o tome bila potpuna, neizostavne su društvene aktivnosti koje je sa velikom kreativnošću osmislio naš organizacioni tim, poput različitih druženja, mogućnosti posete kompanijama, izleta van Beograda, kao i izleta u Beogradu. Izlet u Beogradu ne podrazumeva klasično razgledanje grada – pripremi se da Beograd upoznaš iz potpuno drugačijeg ugla!

Ukoliko imaš želju da se bliže upoznaš sa temom našeg seminara, da se družiš sa kolegama iz cele Srbije i da provedeš 10 nezaboravnih dana leta u Beogradu – na pravom si mestu! Ne oklevaj, potrebno je samo da do 17. maja posetiš naš sajt, popuniš prijavu i dostaviš motivaciono pismo na osnovu koga će se vršiti selekcija učesnika. Očekujemo tvoju prijavu.